Hei dere! Det er en ting jeg bare er nødt til å tipse dere om, og nei – dette er ikke et sponset innlegg eller en annonse, rett og slett bare et hyggelig tips. Som dere sikkert har skjønt så er jeg utrolig opptatt av mat, spesielt når det kommer til matlaging. En annen ting jeg har tenkt mye over i det siste er hvor mye mat vi faktisk kaster. Jeg må nok gi litt cred til min gode venninne, Thea, som har forsøkt å banke vett inn i hodet mitt bestandig når det kommer til kasting av mat, og gitt meg et litt annet syn på dette med avfall. Så! For litt siden tipset søsteren min meg om en app som heter «Too Good To Go», en app som har som mål å redusere matsvinn fra butikker, hoteller, restauranter, cafeer og bakerier.

 

 

#FraMatsvinnTilMåltid

Appen finner restauranter, cafeer etc. som selger matsvinn til en billig penge før stengetid! Jeg vet at matsvinn høres ekkelt ut, kanskje spesielt ekkelt for de av dere som har jobbet i butikk. Det forbindes jo med mat som ikke skal kastes fordi det kanskje har gått ut på dato eller andre grunner, men i dette tilfellet er det ikke slik. Det er rett og slett mat som butikken ikke har fått solgt den dagen, og det kan være alt fra ferskt brød, boller, middagsingredienser fra blant annet Olivia! Det er mye godt og det koster ikke mer enn 35-40kr for en goodie bag, alt ettersom hvor du kjøper. Drit smart!

 

I dag bestilte vi fra Nordstrand Conditori, også en hyggelig liten cafe i nærområdet, og bagen inneholdt både rundstykker, nybakt brød, solskinnsbolle, kanelbolle og skolebolle. Vi skal en tur på hytta i morgen, og da er det jo alltid koselig å ha med seg noen godsaker på turen! Jeg tror dette kommer til å bli en fredagsgreie fremover, i og med at det alltid er godt med noen bakevarer gjennom helgen, i tilfelle besøk eller som nå når vi skal reise bort og besøke familie på hytta. Vet i hvert fall at det er flere her hjemme som ikke sier nei takk til nybakt brød med egg lørdagmorgen!